Ini bermakna makanan yang disediakan adalah lebih berkhasiat dan diselitkan dengan rasa asli.
Kurang Air
bermakna memasak dengan air kurang. Memasak secara konvensional yang menggunakan air, keputusan nutrien dari makanan larut lesap keluar ke dalam air semasa proses memasak. Ini kehilangan nutrien keputusan dalam makanan yang kurang sihat. Dengan memasak air kurang, makanan menggunakan jus mereka sendiri untuk memasak dengan itu memelihara kebanyakan nutrien yang hadir secara semula jadi. Apa lagi, anda akan mendapat lebih sedap makanan sebagai perisa semulajadi tidak dicairkan oleh air yang ditambah.
Kurang Minyak
Bayangkan kegembiraan daging masak lemak semulajadi. Dengan menambah sedikit minyak atau tidak, ke kuali anda masih boleh tumis, menjadi layu atau gril mana-mana daging untuk kesempurnaan. Apa cara yang menarik untuk menikmati sihat, makanan yang lebih rasa dan berkhasiat.
SILA KLIK MENU DIBAWAH UNTUK LEBIH LANJUT
No comments:
Post a Comment